Psychotherapie

De meeste mensen worstelen wel eens met zichzelf. Het komt echter voor dat worstelingen of problemen hardnekkig zijn en een prettig en rustig leven behoorlijk in de weg zitten. Wanneer het niet lukt om daar zelf of met hulp van naasten uit te komen, kan psychotherapie nodig zijn. Doel van psychotherapie is het verminderen van psychische klachten en het verbeteren van het emotionele en sociale functioneren. Denk aan angstklachten, depressies, terugkerende problemen in het contact met anderen, identiteits- of existentiële klachten, relatieproblemen, klachten ontstaan door traumatische gebeurtenissen ect. Deze klachten kunnen langer of korter bestaan.

Doorgaans hebben psychische klachten te maken met de manier waarop mensen met zichzelf en anderen omgaan. Vaak liggen hier complexe en onbewuste patronen aan ten grondslag, die soms al vroeg in een mensenleven zijn ontstaan.​

Psychotherapie richt zich op het onderzoeken en begrijpen van deze onderliggende patronen. In de gesprekken met een psychotherapeut gaat het om het leren kennen en daardoor begrijpen van emoties, gedachten, gevoelens, ervaringen en drijfveren, die vaak ongewild en soms ongemerkt sturing geven aan uw leven en tot klachten kunnen leiden. Meer bewustwording van deze gevoelens en verlangens leidt op den duur tot meer rust, voldoening, tevredenheid, een toenemend gevoel van eigen regie over het leven en tot meer psychische gezondheid.

Ik ben breed opgeleid en maak gebruik van technieken uit verschillende psychotherapeutische stromingen, zoals, psychodynamische psychotherapie, schematherapie, EMDR, technieken uit de cognitieve gedragstherapie, of meer steunende interventies. 

Wilt u meer lezen over wat psychotherapie is en wat het voor u kan doen, lees dan verder op www.psychotherapie.nl

Voor meer informatie over schematherapie en psychodynamische therapie:  

www.schematherapie.nl

www.nvpp.nl

Voor wie

Ik behandel volwassenen in alle leeftijden, dus ook laat-adolescenten en jongvolwassen, vanaf 18 jaar. U moet een verwijsbrief hebben van de huisarts voor behandeling in de specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) om zich bij de praktijk aan te melden. Mijn praktijk biedt geen mogelijkheid voor behandeling van mensen met zeer ernstige problematiek (zoals mensen met ernstige verslaving, psychose of agressieproblemen) en zij die soms een beroep moeten doen op de crisisdienst.